Vanliga frågor och svarHär hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får in från säljare och föräldrar. Klicka på frågan så får du svaret!

Hittar du inte svaret på det du undrar här är du varmt välkommen att kontakta Säljservice, så hjälper de dig!

Viktigt när du delar ut dina beställningar (Covid-19)

Tänk på följande när du delar ut dina beställningar:

- Dela inte ut några beställningar om du är sjuk, även om du bara är lite sjuk.

- Håll avstånd när du delar ut dina beställningar.

- Tvätta händerna ofta.

- Överlämna gärna beställningarna utomhus.

- Ta gärna betalt med Swish om du har möjlighet. Tips: Förbered varje beställning med en lapp med vad varje kund ska betala och Swishnummer.

Sälj jultidningar på ett tryggt och säkert sätt (Covid-19)

ATT SÄLJA JULTIDNIGAR SKA VARA TRYGGT OCH SÄKERT. DET FINNS MÅNGA SAKER DU KAN TÄNKA PÅ SOM ATT:

  • Använda reflex om det är eller blir mörkt innan du kommer hem
  • Berätta för dina föräldrar var du tänkte sälja någonstans
  • Ta med mobiltelefon
  • Sälja tillsammans med ett syskon eller en kompis

I år är det också bra att tänka lite extra på att skydda de som du säljer till, med tanke på Covid-19. Vi rekommenderar att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som du hittar i sin helhet på www.folkhalsomyndigheten.se

Tänk på att:

  • Inte gå runt och sälja om du är sjuk, även om du bara är lite sjuk.
  • Tvätta händerna ofta
  • Håll avstånd när du träffar dina kunder
  • Träffa gärna dina kunder utomhus

Det är bra att du är ute och rör på dig och gör saker du tycker är roligt och tänk på att du har en webshop du kan tipsa om. Där kan dina kunder handla direkt av dig online, du får varorna levererade hem till dig precis som vanligt och kan dela ut dem till dina kunder. Många uppskattar att få ordna med presenter i god tid innan jul och få dem hemlevererade utan att behöva gå ut och handla själva.

Var skickar jag in min order på hemsidan?

Du hittar "Lägg din order" på Mina sidor när du loggat in.

 

 

Var hittar jag mitt säljarnummer?

Säljarnumret hittar du på beställningssedeln i säljmaterialet du fått hemskickat. Säljarnumret står i adressfältet strax ovanför namnet på personen som fått materialet hemskickat. Hittar du det inte eller har slängt beställningssedeln kan du maila Säljservice namn och hemadress så söker de fram säljarnumret åt dig.

Du kan även hitta ditt säljarnummer här på hemsidan

Måste jag anmäla mig innan jag börjar sälja?

Nej, du behöver inte anmäla dig, det är bara att börja sälja.

Kostar det mig någonting att bli jultidningsförsäljare?

Nej, det kostar ingenting att sälja jultidningar och vi på Jultidningsförlaget betalar fraktkostnaderna för jultidningarna när de skickas till dig.

Hur lång tid tar det innan jag får jultidningarna efter att jag skickat in min beställning?

Det beror på när du skickar in beställningen. Vi har som mål att du ska ha dina varor efter ca 12-14 dagar. Vi börjar leverera jultidningsbeställningarna i oktober.

När måste jag senast skicka in min order?

Senast tisdag den 23 november måste du skicka in din order.

Vad ska jag göra om mitt paket med varorna är skadat eller något saknas när jag hämtar det på Posten?

Om något saknas (ej restorder) eller är skadat, gör du en s.k. reklamation till Jultidningsförlaget. Börja med att kontakta vår Säljservice så hjälper de dig. Skulle ditt paket vara skadat när du hämtar det från Postombudet ska Postombudet göra en anteckning om det. Ring sedan omgående till Jultidningsförlaget, du kan också maila oss. Ta gärna ett foto av den trasiga kartongen.

 

När får jag min premie?

Premier t.o.m. Grupp 5 ligger normalt i ditt jultidningspaket när det levereras. Om du valt premie ur en högre premiegrupp skickar vi din premie så snart vi fått din betalning registrerad. Tillsammans med postens leveranstid brukar det ta ca 2 veckor innan du har din premie.

Vad gör jag om någon av mina kunder ångrar sig och inte vill ha artikeln de beställt?

Du kan skicka tillbaka det dina kunder inte vill ha men kontakta Säljservice först eftersom det kan påverka din förtjänst.

Varför behöver jag uppge säljarens personnummer när jag skickar in beställningen?

Vi samlar in personnummer för de barn som har sålt jultidningar och beloppen de har sålt för.

Vi behöver uppgifterna eftersom vi är skyldiga att rapportera in dem. Om ditt/dina barn säljer våra produkter och skickar in en beställning så kan deras förtjänst bli högst 18 000 kr. Är man två som delar lika på beställningen kan förtjänsten högst bli 9 000 kr per barn, är man tre som delar lika kan förtjänsten bli högst 6 000 kr per barn o.s.v. Har ditt/dina barn inte andra liknande inkomster kommer de därmed inte upp i belopp som gör att de behöver betala inkomstskatt eller deklarera eftersom gränsen för det är 20 135 kr.

Sammanfattningsvis: Barn som säljer Jultidningsförlagets produkter och ej har några andra liknande inkomster behöver med andra ord inte deklarera eller betala skatt, även om de når den allra högsta premienivån och maximala antalet poäng.

Information kring längre leveranstider

På grund av det transportkaos och den halvledarbrist, som bägge uppstått i spåren av pandemin, kan längre leveranstider än vanligt förekomma just nu. Det gäller både leverans av varor och premier. Vi arbetar allt vad vi kan för att minimera risken för förseningar men kan inte utesluta att längre leveranstider kan förekomma. Enstaka varor/premier kan ersättas av likvärdig produkt för att möjliggöra snabbare leverans. Vi tackar för visad förståelse

 

 

Kontakta oss